Centrala nyheter

• Haninges pedagoger hyllades vid prisceremoni

1 mars 2021

Under fredagen den 26 februari delades de pedagogiska priserna ut i Haninge kommun. I sammanlagt nio kategorier korades totalt 16 vinnare på olika skolor ute i kommunen. På plats fanns utbildningsdirektör Henrik Lindh, gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Maria Fägersten och grund- och förskolenämndens ordförande Tobias Hammarberg för att dela ut priser och hylla Haninges pedagogiska stjärnor.

• Samtliga högstadie- och gymnasieskolor i Haninge kommun går över till distansundervisning efter sportlovet

26 februari 2021

Grund- och förskolenämnden samt rektorer för Haninges gymnasieskolor beslutar utifrån rekommendation från smittskyddsläkare vid Region Stockholm att från och med veckan efter sportlovet, den 8 mars till och med den 12 mars, bedriva stora delar av undervisning på högstadie- och gymnasieskolorna i Haninge kommun på distans. Beslutet avser elever i årskurs 7-9 och gymnasieskolorna.

• Beslut om flexibel skolgång för högstadieskolor i Haninge förlängs ytterligare

11 februari 2021

Grund- och förskolenämnden i Haninge kommun beslutade, under nämndsammanträdet den 10 februari, om fortsatt flexibel skolgång för högstadieskolorna. Det förlängda beslutet gäller från och med den 15 februari till och med den 26 februari 2021 då undervisningen helt eller delvis bedrivs i form av fjärr- eller distansundervisning. Beslutet togs för att fortsatt ge möjlighet för skolorna att bidra till att begränsa smittspridningen i samhället genom att undvika trängsel.

• Vill du hjälpa ett barn vidare i livet?

29 januari 2021

Skulle du kunna tänka dig att öppna ditt hem för ett barn eller en ungdom som av någon anledning inte kan bo kvar hos sin biologiska familj?

• Grundskolorna bjuder in till digitala öppna hus inför Skolval 2021/2022

28 januari 2021

Nu är det snart dags för skolval för alla som ska börja förskoleklass eller årskurs 7 och som bor i Haninge kommun. I och med rådande pandemi kan skolorna tyvärr inte bjuda in till fysiska öppna hus, istället välkomnar några av skolorna till digitala öppna hus.

• Dags att välja skola

8 januari 2021

Skolvalet gäller barn som ska välja förskoleklass och som fyller sex år under 2021 samt elever som ska börja årskurs 7 som nu går i årskurs 6.

• Vinnare i årets Gå- och cyklatävling är klass 3A på Vendelsömalmsskolan

16 december 2020

Under september och oktober har skolklasser i kommunen deltagit i Trafikkalenderns Gå- och cyklatävling. Den slutliga vinnaren blev i år klass 3A på Vendelsömalmsskolan som samlade ihop totalt 19,67 poäng av 20 möjliga, väldigt bra jobbat och stort grattis!

• Samtliga högstadieskolor i Haninge kommun övergår till distansundervisning från måndag 14 december

11 december 2020

Haninge kommun har beslutat att samtliga högstadieskolor i kommunen ska övergå till distansundervisning med start från och med måndag 14 december till och med torsdag 7 januari 2021. Beslutet är ett steg i arbetet för att begränsa smittspridningen och grundar sig på en rekommendation till länets kommuner från smittskyddsläkaren i Region Stockholm. Beslutet gäller inte för grundsärskolorna.

• Nya rekommendationer för symtomfria barn med covid-19-smittad familjemedlem

1 december 2020

Haninge kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer som idag, 1 december, förändrar råden för för- och grundskola som innebär att symtomfria barn uppmanas att stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. De nya rekommendationerna införs så att personal ska kunna fokusera på det pedagogiska arbetet

• Dags för digital gymnasiemässa

18 november 2020

Mellan den 19-21 november pågår den årliga Gymnasiemässan och i år är den helt digital. Mässan är till för dig som går i nian och ska välja gymnasium. Du träffar elever, lärare, rektorer och yrkes- och studievägledare och får hjälp att hitta rätt inriktning, program och skola för dig.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}