Nya och pågående byggnadsprojekt av skolor och förskolor i Haninge

Haninge kommun växer snabbt och enligt Haninge kommuns befolkningsprognos beräknas kommunen ha över 94 000 invånare i slutet av 2020. För att möta det ökade antalet barn och elever pågår det både planering och byggnation av nya förskolor och skolor samt renovering av befintliga i kommunen. Här kan du läsa om några av byggprojekten som nu är klara.

Konceptförskolan Tallen i Handen

Sommaren 2020 flyttade Tallens förskola in den nybyggda lokalen på Sleipnervägen 2 i Handen. Förskolan är byggd i två plan utifrån ett koncept för förskolor som Haninge kommun har arbetat fram. Den innehåller bland annat åtta avdelningar, ett rum för utesov, ateljéer och tillagningskök.

Nakterhusskolan och Nakterhus förskola i Vega

En helt ny skola och förskola färdigställts under sommaren 2020 och som välkomnar elever och barn till höstterminen 2020. Skolan och förskolan innehåller tillagningskök, matsal, idrottshall, hemkunskap- och slöjdsalar. Skolan och förskolan kommer att bedriva verksamhet i samma lokaler som ligger på Vega Allé 39 (i korsningen vid Nakterhusvägen).

Ornö skola

Gamla Ornö skola har rivits och ersatts av en ny skolbyggnad som står på samma plats som den gamla skolan. Förskole- och skolverksamheten flyttar in under sommaren och välkomnar elever och barn till skolstart höstterminen 2020.

Nya Åbyskolan i Västerhaninge

Nya Åbyskolan är nu klar och byggd för F-6-verksamhet i tre våningsplan som kommer att kunna inrymma cirka 550 elever. I anslutning till skolan ligger en ny fullstor idrottshall – Åbyhallen. Vi hälsar alla elever välkomna tillbaka till höstterminen 2020.

Här kan du läsa om alla byggprojekt inom skolan och förskolan i Haninge kommun

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 20 augusti 2020