Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Aktuellt

 • Hjälp till att motverka nyrekrytering av barn till kriminella gäng

  Under sommaren ökar risken för att barn och unga rekryteras av kriminella gäng för att begå grova brott. Kontakta polisen om du är förälder och upptäcker avvikande beteenden hos ditt barn, eller hos ett barn som finns i din omgivning.

 • Haninge i förstärkt samarbete med andra kommuner för att vända våldsutvecklingen

  Under sommaren ökar risken för att barn och unga rekryteras av kriminella gäng för att begå grova brott. Haninge ingår tillsammans med övriga kommuner i Stockholms län och berörda myndigheter i en förstärkt samverkan, ROC, för att vända våldsutvecklingen.

 • Nya riktlinjer för trygghet och studiero i grundskolan

  Grundskolenämnden har tagit fram en ny riktlinje som tydliggör hur kommunala skolor ska arbeta förebyggande och främjande för att skapa trygghet och studiero för elever.

 • Evy uppmärksammar och stöttar ungdomarna

  Tack alla som nominerat till årets pedagogiska priser! På så sätt kan utbildningsförvaltningen uppmärksamma och hylla medarbetare inom kommunala och fristående förskolor och skolor som utmärkt sig lite extra.

 • Bilfria veckan bjöd på cykelservice i skolan

  Nu är den årliga Bilfria veckan över för denna gång. Medverkande skolor har under veckan genomfört lektioner om hälsa och klimatpåverkan samt jobbat konkret med matematik, statistik och diagram kopplat till gång och cykel.

 • Magnus skapar intresse och tar sig tid att lyssna på eleverna

  Tack alla som nominerat till årets pedagogiska priser! På så sätt kan utbildningsförvaltningen uppmärksamma och hylla medarbetare inom kommunala och fristående förskolor och skolor som utmärkt sig lite extra.

 • För Hussein är det självklart att alla elever gör rätt om de får rätt förutsättningar

  Tack alla som nominerat till årets pedagogiska priser! På så sätt kan utbildningsförvaltningen uppmärksamma och hylla medarbetare inom kommunala och fristående förskolor och skolor som utmärkt sig lite extra.

 • Lärarstudenter fortsatt nöjda med Haninge som arbetsgivare

  I dagarna släppte undersökningsbolaget Universum sin årliga undersökning, Talent Research, i vilken lärarstudenter rankar Haninge kommun som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

 • Sexor i Brandbergsskolan bäst i landet på matte!

  I år tog två sjätteklassare på Brandbergsskolan två av fyra förstaplatser i Pangea Matematiktävling. En stor bedrift som gör elevernas mattelärare Mehmet Erdem mycket stolt.

 • Ny samtalsmetodik ska stärka Haninges ungdomar

  I Haninge började fältassistenter, skolpersonal och fritidsledare våren 2023 arbeta med en ny samtalsmetodik kallad ”Din bror & din syster”. Metodiken ska stärka ungas förmågor och skapa relationer mellan barn och unga. Våren 2024 är 12 nya träffar bokade.

 • Elever och vårdnadshavare: Hjälp oss att utveckla våra skolor!

  Just nu är två viktiga skolenkäter ute på våra skolor. Målgruppen är elever och vårdnadshavare i olika klasser. I dessa önskar vi att så många som möjligt svarar. Svaren är mycket viktiga för hur vi kan utveckla våra skolor och göra dem ännu bättre.

 • HANBA - förstärkt stöd till barn, ungdomar och föräldrar

  Haninge stärker sitt föräldraskapsstöd till vårdnadshavare som på olika sätt har det svårt. HANBA är en gruppverksamhet som vänder sig till familjer som på olika sätt har utmaningar och svårigheter som till exempel separationer, psykisk ohälsa, missbruk eller våldsutsatthet. 

 • Välkomna till skolornas öppna hus!

  Inför skolvalet 1–19 februari bjuder de kommunala grundskolorna in till öppet hus. Du som har barn som ska börja förskoleklass höstterminen 2024 ska välja skola. Du som har barn som ska börja årskurs 7 ska välja skola om nuvarande skola inte erbjuder årskurs 7 eller om eleven vill byta skola.

 • Snart är det dags att välja skola inför höstterminen 2024

  Under perioden 1–19 februari är det skolval i Haninge kommun. Vårdnadshavare till barn som ska börja förskoleklass höstterminen 2024 ska välja skola. Vårdnadshavare till elever som ska börja årskurs 7 höstterminen 2024 ska välja skola om eleven vill byta skola eller om nuvarande skola inte erbjuder årskurs 7.

 • Vem vill du hylla inom skolvärlden?

  I Haninges skolor arbetar många skickliga pedagoger och personal för att hjälpa våra barn och elever att bli glada, kloka och trygga. Nu har du möjlighet att uppmärksamma någon lite extra genom att nominera till 2023 års pedagogiska priser.

 • ”Gängsnacket” – så kan du prata med barn och unga om gängkriminalitet

  ”Gängsnacket” är en broschyr med tips och råd om hur man kan prata med unga om kriminella gäng. Här finns också varningstecken inför rekrytering till gängen.

 • Elever i Tungelsta skola hjälper forskare

  För andra året i rad har Tungelsta skola blivit antagna till Forskarhjälpen som är ett projekt i Nobel Prize Museums regi. I år deltar elever från årskurs 8 i projektet Tångskogsjakten, där de samlar in blåstång för att undersöka den biologiska mångfalden.

 • Ung briljans och glädje lyste upp Haninge i novembermörkret

  Snön föll tungt i mörkret utanför Kulturhuset och skolavslutningen i juni kändes långt borta när 28 glada före detta nior tog plats i Teatern onsdag 22 november. Det var dags att belönas för hårt slit som lönat sig i mycket fina betyg.

 • Nyfiken på Vega skola och aktivitetshus?

  Om du inte redan besökt de fina lokalerna i Vega skola och aktivitetshus är det hög tid att göra det när vi bjuder in till öppet hus!

 • Vad gör din tonåring på Halloween?

  Den här veckan firar många av Haninges ungdomar Halloween. Föräldrar känner ibland en oro inför firandet då vi vet att det är tillfällen då risken ökar för att tonåringar far illa på grund av tobak, alkohol och droger.