• Ny skola i Vega klar till höstterminen 2020

22 januari 2020

Skolan i Vega som går under arbetsnamnet Nakterhusskolan kommer stå klar till höstterminen 2020 med plats för totalt 420 elever från förskola upp till årskurs 6. Välkomna till informationsmöte om skolan den 23 januari.

• Dags att välja skola

15 januari 2020

Skolvalet gäller barn som ska välja förskoleklass och som fyller sex år under 2020 samt elever som ska börja årskurs 7 som nu går i årskurs 6.

• Water is life

13 januari 2020

På Dalarö skola har ett stort vattenprojekt dragit igång i samarbete med en skola i Frankrike. Det nya året kommer därför kantas av hållbarhetstänk, Östersjöprojekt och utbytesresor för Dalarös högstadieelever.

• Gymnasieelev i Haninge offer i flygkraschen

10 januari 2020

Med sorg har vi tagit emot information om att en elev på Fredrika Bremergymnasiet hör till offren i flygkraschen i Iran. Elevens klasskamrater och övriga elever på skolan är informerade och skolan flaggar på halv stång under fredagen. Eleven bodde i Tyresö.

• Gripande författarbesök på Vendelsömalmsskolan

26 december 2019

I december hade Vendelsömalmsskolan besök av Roz Aslanian, författare och föreläsare som både flytt kriget i Iran och dessutom överlevt diskoteksbranden i Göteborg 1998. En av Sveriges värsta katastrofer genom tiderna.

• Terminens sista dag

19 december 2019

Idag är sista dagen på höstterminen. Det kommer vara många människor som rör sig på gatorna runtomkring våra skolor så tar det lugnt i trafiken och ta hand om varandra.

• Måsöskolan tävlar i Vi i femman

17 december 2019

I början på nästa år är det dags att bänka sig framför tv:n och heja fram Måsöskolan till seger i Vi i femman.

• En ledare som gör avtryck i klassrummet

9 december 2019

Handen upp alla som någon gång tagit en smörgås i farten! Kanske har du en högstadielärare på Söderbymalmsskolan att tacka för att du kunnat smita in på en av Sveriges otaliga Subway-restauranger för att stilla hungern. Jennie von Bargen var nämligen drivande i att etablera snabbmatskedjan i Sverige innan hon sadlade om till lärare.

• Kvarnbäcksskolan samarbetar med Stockholms Ishockeyförbund

25 november 2019

Idrott ska vara till för alla barn oavsett var man växer upp. Vi vet att idrott och rörelse skapar glädje, bryter utanförskap, ökar jämställdheten och skapar trygghet.

• Öppen fritidsverksamhet flyttas till skolornas lokaler

21 november 2019

Den öppna fritidsverksamhet för 10-13-åringar som hittills bedrivits på träffpunkterna Lyckebygården och Dalarö kommer nu att flytta in i skolornas lokaler. Från årsskiftet får ungdomarna i HagaLyckeby besöka den öppna fritidsverksamheten på HagaLyckebyskolan och ungdomarna på Dalarö hittar den i Dalarö skola från och med juni nästa år.

• {{item.Title}}

{{item.LastModifiedString}}