• Anmäl din klass till höstens gå- & cyklatävling

Under september och oktober kan din klass vara med i Trafikkalenderns Gå- & cyklatävling. Under två veckor gäller det att gå och cykla till skolan så mycket som möjligt. Klassen tävlar mot andra klasser i Haninge och i hela Sverige. Fina priser står på spel!

• Haninge representerade Sverige i europeiskt skolutvecklingsprojekt

Hur ska skolan kunna möta vår tids utmaningar i matte, teknik, biologi, fysik och kemi? Det europeiska projektet ATS STEM, där Haninge ingår som Sveriges representant, har försökt besvara frågan genom att bland annat undersöka digitaliseringens möjligheter. Redan nu i höst kan grundskolan börja dra nytta av projektets resultat.

• Nu lanseras Unikum för grundskola och gymnasiet – du som vårdnadshavare berörs

I och med terminsstarten tas Unikum i drift för grundskolan och gymnasiet. Grundskolans nuvarande plattform Schoolsoft och gymnasiets och vuxenutbildningens plattform V-klass kommer avvecklas successivt. Uppgifter som rör myndighetsutövning, som närvaro och betyg samt omdömen, kommer flyttas över till Unikum.

• Välkommen till ett nytt läsår i Haninges skolor!

Nu välkomnar vi våra elever till ett nytt läsår i Haninges skolor. Höstterminen 2022 börjar torsdagen den 18 augusti.

• Vecka 33

De sista utbildningarna genomförs i början på veckan. Den 17 augusti går information ut till vårdnadshavare om övergången till Unikum via haninge.se och de gamla skolplattformarna. Från och med torsdag är Unikum i drift för anställda, elever och vårdnadshavare.

• Alla skolverksamheter får gemensam skolplattform

Utbildningsförvaltningen håller på att lansera en gemensam skolplattform, Unikum, för den kommunala förskolan, grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen. Detta innebär att eleverna framöver kommer kunna använda samma system under hela skolgången – från förskola till vuxenutbildning. Redan inför höstens terminsstart, den 18 augusti, sker en övergång för grundskolan och gymnasiet.

• Skolavslutning – tips till dig som är tonårsförälder

Trots att allt färre tonåringar dricker alkohol är det många som tycker att fest och alkohol hör till skolavslutningen. Att dricka alkohol ökar risken för att råka illa ut. Din tonåring kan bli hetsad till att dricka mer, prova andra droger som cannabis och lustgas, hamna i bråk eller utsättas för våld. Därför är det viktigt att du pratar med din tonåring och andra vuxna om hur skolavslutningen ska firas.

• Dags för skolavslutning och studentfirande

Äntligen kan kommunens grundskolor och gymnasieskolor ha sina avslutningar på plats i skolornas lokaler. Fredagen den 3 juni är det utspring för alla elever som går ut gymnasiet. Skolavslutningen i grundskolan sker veckan därpå, fredagen den 10 juni.

• 198 varv runt skolan & 150 kontrollerade cyklar

Tipspromenad, vårrus, cykelskola, kontroll av bromsar och växlar och mycket annat pågick på grundskolorna under Bilfria veckan den 16-20 maj. Totalt deltog omkring 1500 elever i grundskolan i Haninge i Bilfria veckan. Aktiva skolor under veckan var Lötkärrskolan, Nakterhusskolan, Vendelsömalmsskolan, Brandbergsskolan och Ribbybergsskolan.

• {{item.Title}}

Central