• Snart dags för skolval för förskoleklass och årskurs 7

Snart är det dags för skolval för alla som ska börja förskola eller årskurs 7 och som bor i Haninge kommun. Den 1 februari öppnar skolvalet, men innan dess kan du läsa på och hitta mer information om valet och de olika skolorna. I och med rådande pandemi kan skolorna tyvärr inte bjuda in till Öppet hus, istället välkomnar några av skolorna till digitala öppna hus.

• Nyfiken på att bli kontaktfamilj, familjehem eller jourhem?

Vi söker dig som vill göra skillnad och hjälpa ett barn vidare i livet. Välkommen till vår digitala informationsträff där vi berättar om uppdragen som kontaktfamilj, familjehem och jourhem innebär.

• Haninge kommun förstärker budgeten med ytterligare 68 miljoner 2022

Kommunfullmäktige klubbade på måndagen igenom ett tillskott på 68 miljoner kronor i budget för nästa år. Det innebär att den totala budgeten för kommunen kommer uppgå till 5,761 miljarder kronor vilket sammanlagt är en ökning med 458 miljoner kronor jämfört med årets budget. De extra pengarna ska gå till bland annat utbildning, fler trygghetsinsatser, nya idrottsytor och en innovationsfond.

• Det här ska kommunen satsa på 2022

Kommunens budget för 2022 uppgår till totalt 5,411 miljarder kronor vilket är en ökning med 353 miljoner kronor jämfört med 2021. Budgeten rymmer satsningar på jobbskapande åtgärder, utbildning och omsorg. Samtliga nämnder har fått mer pengar för sina områden nästa år.

• Nyfiken på att bli kontaktfamilj, familjehem eller jourhem?

• Välkommen på skoldialog

På tisdag den 7 december är det dags för skoldialog med utbildningsförvaltningen tillsammans med representanter från grund- och förskolenämnden samt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Årets skoldialog riktar in sig på framtida utveckling för skolan och fokuserar på dialogen med de som väljer att delta. Skoldialogen är öppen för vårdnadshavare och alla som är intresserade av skol- och utbildningsfrågor. Varmt välkommen!

• Vill du göra skillnad för morgondagens vuxna och bli behörig lärare?

Haninge kommun samarbetar med organisationen Teach For Sweden för att utbilda motiverade lärare som vill arbeta för att alla barn ska lyckas i skolan. Ansökan till programmet är öppen till den 28 februari 2022.

• Internationella lärarkonferensen researchED kommer till Haninge - med fokus på forskning och skola

För femte året i rad står Haninge kommun värd för den internationella skolkonferensen researchED. Konferensen riktar sig till alla som är intresserade av skolutveckling och den senaste forskningen inom pedagogik. Konferensen som i år är digital hålls den 4 december tillsammans med framstående ledare inom skolan som Dylan Wiliam, professor emeritus vid UCL Institute of Education, och Elisabeth Nilhfors, professor på Uppsala Universitet.

• Ställ frågor till utbildningsförvaltningen och förtroendevalda politiker

Nu vill höra mer om vad du vill veta om utbildning i Haninge kommun. Den 7 december håller utbildningsförvaltningen i den årliga skoldialogen på kulturhuset i Handen på Poseidons torg 8. Det är en aktivitet som utbildningsförvaltningen driver tillsammans med de förtroendevalda politikerna i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och grund- och förskolenämnden i Haninge kommun, för att få tillfälle att träffa och höra mer om medborgares olika frågor som rör barn och ungas skolgång och utbildningsfrågor i kommunen.

• Vinst och nomineringar i lärarpriser till Brandbergsskolan - Camilla Rudemyr utsedd till bästa lärare i Haninge

Den 10 november, hölls den årliga Lärargalan i Stockholm. Över 45 000 elever har nominerat tusentals lärare till Årets lärare som resulterade i ett antal priser som under kvällen delades ut - och Årets lärare i Haninge kommun är Camilla Rudemyr, lärare på Brandbergsskolan. Under hösten nominerades ytterligare en lärare på Brandbergsskolan till ett pris, Toini Rydgren, för Guldäpplet.

• {{item.Title}}

Central